EU-kontroll

Innkalling til EU-kontroll

Statens vegvesen sender ut påminnelse om kontroll av kjøretøy to måneder før fristen din går ut. Du må selv følge med og avtale tid for kontrollen, slik at bilen din blir kontrollert og godkjent før utløpet av fristen. Bilen blir begjært avskiltet etter utløpt frist. 

Noe ikke alle vet er at man ikke lenger får utsatt frist etter gjennomført kontroll. Det vil si at fristen du har er endelig. Nå er det også slik at når du får bilen godkjent vil den nye fristen bli to år frem i tid. I praksis kan man da ikke lenger gå ut fra skiltnr for å finne ut når fristen er.

Er du usikker på når du har frist så må du gjerne ta kontakt med oss, eller søke på vegvesenet sine oppslag her.

EU-kontroll hos Dueland Bilservice – Kun kr. 1290,-

Hvis du ønsker å utføre EU-kontrollen ved vårt verksted, hjelper vi deg med å huske på dette når tiden er inne for å få godkjent bilen din. Vi sender deg brev eller sms i god tid før fristen, slik at du slipper å tenke på at kontrollfristen utløper uten påminnelse. Hos oss får du EU-kontrollen utført enkelt og greit på en times tid. Du er hjertelig velkommen til å tilbringe denne korte tiden hos oss med dagens avis og en kopp kaffe i hyggelige omgivelser, eller ta deg en tur i nærområdet vårt, Djupadalen.

Vi gjør EU-kontroller på alle biler under 3500 kg, inkludert elbiler. Dersom vi finner feil eller mangler på småting pleier vi å reparere dette med det samme. Da økes prisen tilsvarende, men du slipper å komme inn for etterkontroll.
Vi lager gjerne et pristilbud på reparasjon på manglene fra EU-kontrollen og da får du også etterkontrollen gratis.
Velger du å reparere bilen selv eller hos andre gjør vi etterkontroll fra kr 350 og oppover.

Formålet 

Hensikten med EU-kontrollen, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) som er den korrekte benevnelsen, er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Kontrollen består av en trafikksikkerhetsdel og en miljødel. I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres bl.a. lys, sikt, bremser.

Du kan selv huske noen enkle ting i forkant av kontrollen for å gjøre det lettere for oss alle:

  • Bilen bør være ryddig og ren innvendig for å lette arbeidet for mekanikeren.
  • Refleksvest skal ligge tilgjengelig slik at det er mulig å nå den fra sittende posisjon i førersetet.
  • Varseltrekant skal ligge i bilen.
  • I elbil og ladbar hybrid skal også ladeledningen kontrolleres.
  • Er det noe i veien med bilen eller du kjenner til om noen lys eller feilmeldinger så setter vi pris på denne informasjonen i forkant.
  • Ønsker du å slippe ekstrautgifter i forbindelse med viskere og lys kan du sjekke dette og skifte det selv på forhånd.